tisdag 1 november 2011

News of Death

En gång i tiden släppte DYS en monumental käftsmäll vid namn Brotherhood. Den skivan är så förbannad och stenhård att man knappt fattar det. Idag är ljudet i skällan helt annat. Min vän Affe beskrev det som att det låter som Backyard Babies med Dropkick Murphys-tendenser. Jag är böjd att hålla med och får jag höra låten en gång till kommer det kaskadspys här hemma i lägenheten. Lyssna själv och förundras hur man kan svärta ner bandet ännu mer. Jag menar, andra skivan är ju inte nåt man får extasrysningar av direkt men den har ju iaf No Pain, No Gain.

DYS gör bort sig.

En trevligare nyhet är dock att man nu kan pre-ordra vinylsläppet av den gamla klassiska NYHC-samlingen New Breed som ursprungligen släpptes på kassett i slutet av åttiotalet. ABSOLUTION, OUTBURST, LIFE'S BLOOD, BREAKDOWN, BEYOND, RAW DEAL är några av de mer namnkunniga banden på samlingen men här finns även lite mindre kända band med. Wardance, som återuppstod för inte så länge sen, står för utgivningen. Det var ju trots allt Freddy Alva som driver Wardance som tillsammans med Chaka Malik från Burn släppte kassetten en gång i tiden. Vinylversionen ståtar med fyra bonusspår desutom.

Wardance har även just släppt My Rifle´s debut-ep. My Rifle ståtar med ingen mindre än den forne Life´s Blood-sångaren Jason O´Toole på sång samt medlemmar från Our Gang och Altercation.

Kolla in Wardance Big Cartel om du vill beställa nån av skivorna.

Painkiller har visst tagit en paus men är väl tillbaka vilken dag som helst. Två för mig intressant släpp framöver är en EP med Citizens Arrest (troligen EPn som bara kom digitalt i våras) och en ny EP med Omegas. Omegas LP är grymt bra och bör kollas upp om man gillar tidig New York Hardcore.

Har ni inte hört Antichrist än så se till att göra det på en gång. Forbidden World är årets bästa metalskiva.

På fredag släpper Doomentia en split-EP med Bombs of Hades och Usurpress. Usurpress ståtar med Steffe från Diskonto på strupsång om ni inte visste det.

I No Way´s pipeline ligger ett återsläpp på 76% Uncertain´s första L, en USA press på Desperats Demokrati Eller Diktatur?-EP samt en vinylpressning av Impalers demo. Impalers öser på i Discharge/Cimex/Motörhead-träsket.

Kevin Collins har hoppat av Double Negative. Dock planerar bandet att leta rätt på en ny sångare och fortsätta ösa. Får se hur det blir med den saken. Tidigare i år hoppade även Brian Walsby av. För gamla månne? Hoho.

Och i spelningsväg är det full rulle för den som orkar. I helgen spelar Fucked Up i Stockholm, Watain i Stockholm och Angers Curse i Örebro. Nästa helg spelar Nitad i Örebro och Slaktrens, Stick & Brinn och Tvärnitad i Västerås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar