onsdag 24 juli 2013

Night Birds - Born To Die In Suburbia LP (Grave MIstake/Taken By Surprise)Alltid när ett band vars tidigare skivor jag dyrkat ska släppa en ny LP blir jag extremt nervös. Tänk om det inte är i närheten av förra skivan? Tänk om de utvecklats och slängt in en massa onödiga grejer i låtarna? Tänk om de helt enkelt inte klarat av att skriva tillräckligt bra låtar? Tänk om den nya gitarristen inte håller nivå med den föregående? Märker ganska snabbt att mina farhågor är helt obefogade. De kör fortfarande stadigt på sin mix av alla favoritband från den amerikanska västkustens hardcorescen på 80-talet strösslat med en eller två smulor Dick Dale.

Efter ett surfigt intro blästrar de loss nyllet på en direkt med titelspåret, och så fortsätter det skivan igenom. Night Birds är bandet som gör löjligt bra refränger och det levereras det massor av på den här nya given. För det mesta är det snabba puckar som gäller, men som sjunde låt trappas tempot ned avsevärt i och med "Nazi Gold". Nämnda låt är även den enda jag inte gillade direkt när jag lyssnade på skivan, men efter otaliga genomlyssningar passar den perfekt i mitten av skivan som en liten andningspaus tillsammans med nästföljande surfinfluerade instrumentalbit. Sen är det tillbaka till det fartfyllda, det härliga, det perfekta. För det är precis så jag känner för Night Birds och jag hoppas att de aldrig ändrar på det så länge de finns. Lyssna bara på låtar som titelspåret, Villa Obscura, Maimed For The Masses eller Golden Opportunity och förstå hur knäckande bra det här är. Eller, skit i det förresten. Lyssna på hela skivan. Om och om igen.

Detta är årets hittills bästa hardcorepunk-skiva, och det under ett år som redan gett oss en uppsjö bra skivor.

Skivan släpps i Amerika av Grave Mistake och i Europa av Taken By Surprise. För er som blir nyfikna eller för er som rent av är snåla jävlar så finns den även på Spotify.

1 kommentar:

  1. Välskrivet och inspirerande! Själv väntar jag på att skivan ska dimpa ned i brevlådan.

    SvaraRadera