torsdag 24 september 2009

Power Violence

Imagine you are kneeling in front of a bathtub, and it is filled to the brim with human shit. You're elbow-deep, fishing around in it because you heard there were half a dozen diamonds in this giant container of feces. This is what it would be like to sift through the glut of so-called power violence records that came out in the 90s: almost the entire genre is the worst kind of generic garbage, with a handful of releases rising to the top. Sounds like a waste of time, right? Not so fast: The good stuff is so, so good that it is better than almost anything ever recorded in any genre (if you have heard "Downsided" you know what I'm talking about). Fortunately for those of you who aren't as familiar with the genre as I (regrettably) am, we're here to help.

Tänkte tipsa om ett inlägg på Metal Inquisition. Efter en inledning som denna kan man inte annat än älska skiten. Dessutom är det ju så sant, så sant. Man kan i princip räkna de bra power violence band som finns på två händer. Jag gillar speciellt öknamnet Locust Wizards. Alla vet ju att Locust är total dynga och alla jävla copy cats kan ju dra åt helvete. Grymt rolig blogg i övrigt så bokmärk och låt leendet ta över.

Här är inlägget om Power Violence: Metal Inquisition

tisdag 8 september 2009

Charged Dead Drunk/Aparat - Split 7"



Charged Dead Drunk hette från början bara Dead Drunk men la till Charged sen de fått reda på att det fanns ett annat band som hette Dead Drunk. De kom från Arboga och jag tror mig i alla fall ha bevittnat åtminstone två kaotiska spelningar med dessa herrar på Smedjan i Köping. Det här är nostalgi och det är ett jävla rens. Det är mäskfylla och idioti allt i ett. Det måste ju ha tagits några sorters rusmedel för att komma på en sån genial titel som FuckingCopBastardPig-Swine kan man tycka. Memfis och Granath har lirat/lirar i Anti-Bråjlers, Time Out, Motorbreath, Giftgasattack osv. För musikalisk referens kan ni ju tänka Lärm, fylla, dekadens och Rapt.

Aparat vet jag faktiskt inte ett skit om förutom att de var från Uppsala och släppte en till split va? De plöjer på och de gillade säkert att bli pissfulla på mäsk de med. Tror det kan vara feltaggat på Aparatsidan för det är en låt mer än vad låtlistan säger att det ska vara. Men det får duga.

Charged Dead Drunk/Aparat - Split

lördag 5 september 2009

Nya bitar med Regulations



Kort inlägg för att berätta att Regulations har slängt upp två låtar från kommande LPn på deras myspace. Låter bra mycket bättre än på länge och nu steg peppen ofantligt. Baghdad Beach Party är ju en dänga utav rang med grym refräng.

Kolla upp genast!

Regulations myspace

torsdag 3 september 2009

Tormented - Rotten Death


Jag förstår att det kanske inte är så många som snubblar förbi här som gillar gammal skitig death metal, men ska jag vara ärlig så sket men ju i det för den här skivan kommer ligga högt i topp när årets skivor ska summeras. Det låter skitigt och gammalt och det är inget jävla trams helt enkelt. Med medlemmar som fördrivit tiden i band som Edge Of Sanity, Marduk, Facebreaker osv. så vet man i alla fall att killarna har skiten i blodet. Brutal oldschooldöds, gillar ni teknisk pissdöds har ni nog inget här att hämta. Får lite Repulsionvibbar av sången och det är ju aldrig fel. Hoppas bara denna godbit kommer på vinyl.

Kika in på deras myspace om ni blir peppade: Tormented