söndag 29 juli 2012

Beast - Devil´s Troat 7" (Gaphals)Beast är tillbaka med sitt andra släpp titulerat Devil´s Throat och det känns som de tagit ännu ett steg bort från punken. Visst finns det fortfarande punktendenser här och där men de är inte lika uppenbara som på deras debut-EP. Istället låter de i titelspåret rock n roll-influenserna ta överhanden och efter ett strålande intro sparkar de loss med en riktig rökare med grym refräng.

B-sidans Buckle Up har ett skönt AC/DC-minnande riff som med lite punk i mixen får mig att tänka på Annihilation Time. Inte så konstigt egentligen eftersom jag hävdar att mycket av Annihilation Time´s sound går att spåra till Riff Raff av ovan nämnda AC/DC. Otroligt skönt riffande och Maria sjunger så otroligt mycket bättre på denna singel än den föregående.

Stilrent och mycket snyggt omslag dessutom och med en klarare produktion gör att Beast går från att vara en notis i kanten till att vara något jag ser fram emot att höra mer ifrån.

Sjuan släpps lös den tredje augusti men klacka in på Gaphals webshop och lägg en pre order så kanske du får den innan dess.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar