måndag 7 maj 2012

Ett gäng recensioner

Agent Attitude - Never Ending Mess EP (De:NIhil, Green Menace, Monument)

Agent Attitude levererar här sin andra EP och den är sprängfylld med sjyssta riff och hooks. Jakobs röst passar perfekt till den åttiotalsinfluerade hardcorepunken dessa kids dunkar ut i mina högtalare och det är nästan så man vill poga lite. Har du chansen ska du se dessa grabbar live för där levererar de precis lika bra som på denna EP. Nio låtar bjuds man på och det är ju inte ett dugg illa.

Condition - Deteriorating EP (De:Nihil)

De:Nihil prånglar ut Los Angeles-bandet Conditions första EP och det är ett jävla ös från början till slut med en avstickare till mid tempo-land. D-takt och rå sång varvas med vissa noisigare utflykter och det finns absolut inget negativt att säga om denna EP. De hinner till och med med ett moshpari i slutet på Complete Fucking Robbery. De:Nihil visar än en gång att de har öra för bra hardcore.

Din Skevf - Balla Ur EP (Gaphals)

Melodisk hardcore från Norrköping av ett gäng fina karlar i deras bästa ålder. Förbannat bra texter av det lite putslustigare slaget och ett bra driv i musiken men lite mer ståkuk och ursinne skulle jag vilja ha i sången. Vem Vet Mest, Balla Ur och Din Skevf hör till favoriterna.
Och förresten, alla vet väl att ha kepsen på sne är det absolut fulaste som finns?

Jealous Cowards - s/t CD/LP (Ductapes)

Jealous Cowards var för mig ett helt okänt band tills jag såg nåt inlägg på Facebook om dem och bara dagarna efter det damp denna skiva ner i min brevlådan. Man bjuds på västkusthardcore i den gamla skolan och bitvis är det ett jävla bra drag men ibland känner jag att jag tänker att låtarna är på tok för långa och utdragna vilket i sin tur ger intrycket att hela skivan gott kunde kortats ner avsevärt. På det stora hela är det dock en klart godkänd debut men för egen del hoppas jag låtarna kortas av en aning till nästa släpp. Gästsång av en av Sveriges bästa hardcoreröster i form av Dave Exit men låten lämnar tyvärr en del att önska. Plus i kanten för Driller Killer-covern från deras enda riktigt snorbra skiva.

Nitad - Rastlös Och Vild CD/LP (Mourningwood)

Det är fullt ställ redan från början på Nitads andra fullängdare med de sedvanliga bittra och hatiska texterna som jag i och för sig skulle kalla realistiska. Vad som bjuds är Nitads absolut hårdaste skiva med mestadels snabba låtar, men de hinner även med att slänga in några noiserockinfluerade spår som jag inte är nåt direkt fan av men på denna skiva funkar de perfekt som avbrott i allt rårens. Benis skriver helt makalöst medryckande riff och det känns som han kan det där i sömnen nu. Allsångsvänliga refränger som man alltid väntar sig där Fuck Hela Världen, Meningslöst och Raggare Is Still A Bunch Of Motherfucker står ut mest.
Texten till den sistnämnda är helt briljant och skulle kunna vara skriven av mig. Detta avskräde måste bort och i punkscenen har de verkligen inget att göra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar