fredag 3 februari 2012

Broken Cross - New World Soldier DemoBroken Cross dök upp från tomma intet i slutet av november och även fast jag är bekant med Niklas så hade han lyckats hålla locket på rejält.

Första låten sätter standarden på en gång med en orgelslinga och dist innan det brakar igång. Och det är ungefär så jag uppfattar den här kassetten egentligen, det är apokalysm och misantropism som genomsyrar hela skiten. Gott så, kan man tycka. Men ju mer man lyssnar desto mer småsaker hittar man. Väldigt mycket kan härledas till GISM och Integrity som Niklas inte hymlar med är de största influenserna. Stönet, eller vad man nu ska kalla det, i början av "Apocalyptic Visions" är som lyft från "Endless Blockades For The Pussyfooter". Släng på råbarkad sång, nerstrippade Integrity/Holy Terror-riff, GISM-solon, apokalyptiska/misantropiska/nihilistiska texter och ett härligt skitigt ljud och du har Broken Cross.

Visst skulle jag kunna analysera och skriva mer ingående om demon, men varför göra det svårt för sig när jag inte behöver? Det enda man behöver är att vrida upp volymen och totalösa. Jag skulle vilja se detta på en bit vinyl, men har samtidigt svårt att se någon i Sverige som vågar släppa det. Förhoppningsvis når detta folk även utanför vårat land som kan släppa och distribuera det på rätt väg.

För er som blir nyfikna så finns demon att lyssna på och köpa här: Broken Cross Bandcamp

1 kommentar:

  1. Svinbra. Har hört att SMRT Records förmodligen inte skulle banga!! :=)

    SvaraRadera