tisdag 1 januari 2013

The End of a Year. 2012 års bästa släpp enligt Nightstick Justice

Här har ni ett helt gäng skivor som stått ut lite mer för mig i år. Som vanligt ingen speciell rangordning men Herätys släppte utan tvekan den allra bästa skivan i år. Det finns inga dåliga musikår, bara taskig upptäckarlusta och 2013 förväntar jag mig bli av samma kaliber. God fortsättning och ha ett strålande 2013.

Herätys - Näen Punaista EP (La Familia)

Den kom till slut. Det perfekta avslutet för ett band jag lyssnat ihjäl mig på men aldrig kan tröttna på. Riffen, drivet och sången får mig i musikalisk extas. Total dyrkan!

Institution - Domen Är Satt LP (De:Nihil)

Grinigheten över att Herätys lagt ner gick över ett halvår senare. Mer av de fantastiska riffen, bra texter och även här ett för jävla fint driv. Egentligen borde man ju inte förvänta sig annat med Poffen, Linkan, Jallo och Pungen i samma band. Svensk hardcore när den är som bäst.

Nekromantheon - Rise, Vulcan Spectre LP (Indie)

Den nya thrashvågen är tröttsam, men mitt i allt kommer Nekromantheon indundrades med sitt totala ös. Slayer och Sadus med en god dos tyskhet. Ni hör ju själva, kan ju inte vara annat än snorbra.

Missbrukarna - Zooma In En Zombie LP (Skrammel)

Äntligen kom diskografin över ett av Sveriges bästa hardcoreband nånsin. Har väntat på denna i många år nu och den gör dig inte besviken. Släng på Datorstat och cirkelpoga runt vardagsrummet!

Tormented - Graveyard Lust MLP (War Anthem)

Om jag inte minns fel så spelades den här in våren 2010. Det tog ett tag att få ut den men vilken jävla uppföljare den är till fullängdaren. Rutten death metal, inte ett tekniskt riff i sikte. Svinbra!

Bombs of Hades - The Serpent´s Redemption LP (Blood Harvest)

Mer varierat än tidigare och bästa släppet hittills. Lyssna bara vilket ställ det är i Forgotten In Graves t.ex.

Utanförskapet - Vildhjärta LP (Rawby/Fight Back)

Fantastiskt att höra TB hojta över en ljudmatta av hederlig gammal svensk hardcore igen. Ibland behövs det inte mer än rutin och lite jävlaranamma för att göra en jävligt bra skiva.

Witchcraft - Legend LP (Nuclear Blast)

Har tyckt att Witchcraft var helt ok innan och jag förkastade den här skivan rätt omgående som rätt menlös. Men efter att jag lyssnat några gånger till började den sätta sig och nu återkommer jag till den flera gånger i veckan. Melodisinne kan få mig på fall om det görs riktigt bra, som i det här fallet.

Bad Advice - Do Not Resuscitate EP (Grave Mistake)

Ännu en skiva som skulle kommit ut långt innan den egentligen kom. Vad är en årslista från mig utan något av Brandon Ferrel´s band? Påminner en del om Government Warning. Tråkigt nog är detta det enda vi får av Bad Advice för de la ner rätt omgående.

Boston Strangler - Primitive LP (Fun With Smack)

En hardcorekäftsmäll som heter duga. Ett rent under att man fick tag på ett fysiskt exemplar för den försvann från alla distros innan man ens hann blinka. För en gångs skulle så var hypen rättfärdigad.

Prisoner Abuse - s/t LP (Painkiller)

Det finns få människor som jag litar på musikaliskt såsom Chris Corry. Ännu ett fantastiskt band att lägga till hans redan imponerade resumé. Hardcorepunk som den ska låta och härligt att få höra gamle Think I Care-sångaren bakom micken igen.

Corrupt - Slavestate Serenades LP (Blood Harvest)

Den här skivan spelade in 2007 men släpptes 2012. Värt väntan var det verkligen. Thrash Metal utan något trams. Hård sång och sjyssta riff, precis som det ska vara.

Stripmines - Crimes Of Dispassion LP (Sorry State)

Så otroligt förbannad skiva. När hardcore är som bäst låter det så här. Ryktet går att sångaren slutade i bandet efter inspelningen pga. psykiskt utmattning iom. kämpandet med personliga demoner vid skrivandet av texterna. Huruvida det är sant eller inte vet jag ej, dock vet jag att detta är en förbannat hård skiva med grymma texter.

Desperat/Deathraid - Split LP (D-Takt & Råpunk)

Desperats material blev inspelat våren 2011 och det var värt sin väntan. Åkes grymma riff gör en på bra humör. Som om det inte vore nog så öser Deathraid på som fan på andra sidan. Jay Stiles har fan inte många dåliga band på sitt samvete.

Extortion/Cold World - Split LP (RSR)

Jag älskar Extortion. Bättre Infestklon kommer aldrig finnas. Lägg därtill en jävla dos No Comment och Crossed Out och du är hemma. Hade aldrig hört Cold World innan men de passar perfekt till Extortion. Snabb hardcore där med.

Heavy Nukes - Ultra Mega Raw EP (Rawmantic Disasters)

Total Skitslickers-dyrkan. Släng på en näve tidiga Cimex så har du årets överraskning för mig. Svinrått!

Infernöh - War Tjard LP (D-Takt & Råpunk)

Efter demon förväntade jag mig stordåd och det fick jag också. Råpunk, eller hardcore som jag kallar det, till max! Fantastisk skiva!

Krömosom - Paranoid EP (Holy Terror)

Uppföljare till tolvan på D-Takt & Råpunk på ett otroligt överraskande bolag. Mer av samma distade vevrensharcore som där och fortfarande lika förbannat bra.

Morbid Saint - Spectrum Of Death LP (Relapse)

Återsläpp av en underskattade men fantastisk Thrash Metal LP från 88. Släng på Damien och försök sitta still i soffan. Se det som en utmaning.

Primitive Rites - s/t LP (Instigate)

Ännu ett band som bara damp ner sådär. Får mig att tänka på hur banden lät i 2000-talets början. Tänk Tear It Up och liknande band men bättre än de flesta av dem.

Pusrad - Smartrams EP (Just 4 Fun)

Jag har aldrig varit något större fan av Raped Teenagers och det hörs att dessa herrar spelade i det bandet. Men detta är snabbare, mindre krångligt och med framförallt kortare låtar. Precis när låten kommit igång har den tagit slut. Helt perfekt med andra ord.

Shipwrecked - The Last Pagans LP (Crucial Response)

Uppföljaren till EPn från typ 2006 kom till slut. Tydligt influerat av Boston hardcore som så många andra band nuförtiden men med skillnaden att det är några snäpp ovanför.

Sickoids - s/t LP (Residue)

Påminner mig stundtals om Die Kreuzen för att i nästa låt dra av en lugnare mer Wipers-influerad låt. En av årets mest spelade LP´s här.

Suffer The Pain - The Death kassett (Krig Tapes)

Metalpunk från Västerås. Svinbra, och jag skulle lika gärna kunna valt den andra kassetten som kom 2012 men valde denna eftersom den överraskade mig mest. Split-EP med Bombs of Hades på gång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar