tisdag 26 april 2011

Kort rapport från Groezrock

Efter en mördande lång resa på 16 timmar med åtta karlar så fick man börja sluka öl. Såg en del band, sket i desto fler så som sig bör på festival. Väldigt mycket krockar på de band jag ville se så man fick se lite här och lite där.

The Black Pacific med Jim Lindberg från Pennywise kollade jag på nån låt innan jag knallade vidare. Inget speciellt, Pennywise har ju inte gjort en bra skiva sen Unknown Road och det här fick mig inte mer peppad på mannens förehavanden direkt.

Grey Area stod mest och lirade utan att nåt hände. Jag och mitt sällskap Marcus gick vidare efter ett tag men sprang tillbaka när vi hörde att de körde As One av Warzone med Ernie på trummor. Dock ingen Token Entry-låt vilket jag trodde var standard på deras spelningar.

No Friends fullkomligt krossade. Var inte helt övertygad om deras storhet innan men efter att ha sett dem live så vann de över mig totalt. Tony (Municipal Waste) är ju en grym frontman så man borde inte ha tvivlat kanske.

Sick Of It All finns inte mycket att säga om. Världens bästa hardcoreliveband. Levererar alltid till 100%.

Millencolin var proffsigt men spelade på för stor scen för att det skulle bli riktigt bra.

Madball levererar också alltid. Aldrig blivit besviken nån gång jag sett dem och inte nu heller. Är inget större fan av de senare skivorna men låtarna funkar bra live.

Descendents var anledningen att jag åkte ner men precis som med Millencolin tog den stora scenen och det gigantiska tältet bort lite av upplevelsen. Fortfarande jävligt bra men hade passat bättre på mindre scen.

CIV i det minsta tältet utan kravallstaket var sjukt bra. Håller spelningen på Bergslagsrocken 96 som en av de spelningar jag sett nånsin men detta slog det med hästlängder. Blev av med min keps och dajvade bort min knapp på shortsen samt gjorde styrde upp ett extremt stort hål från gren över hela arslet så det var ju bara att köpa nya shorts efter spelningen.

H2O var helt ok, men jag tröttnade av nån anledning. Tror ölen kan ha haft en stor del i det. Tydligen så missade jag avslutningen med en miljard människor på scen och det skulle man kanske stannat kvar för.

Som vanligt så är det jävligt roligt att sitta vid tältet och dricka öl och snacka skit så en del band fick stryka på foten. Snapcase och NOFX var två av dem men det är knappast något jag sörjer eftersom jag aldrig gillat banden. NOFX har ju dock gjort Ribbed och den LPn är ju sjukt bra men ett band som livnär sig på att vara spexare klarade jag mig utan just då.

Sjukt varmt var det också och jag har nu en fin nyans av grisrosa. Bilresan hem var sjukt dryg med stötsovande, bilolycksväntande, polisstopp och till slut att äntligen får slänga sig i sängen klockan halv tio på måndagsmorgonen. Jag är för gammal för sånt här men fan så jävla sjukt kul det är på festival när vädret är bra och humöret är på topp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar