fredag 10 december 2010

Intryck efter första genomlyssningen av "nya" Negative Approach-skivan
Det var länge sen jag var så nervös över att lyssna på en jävla skiva. Negative Approach är mina hardcoregudar och jag vet inte hur många gånger jag lyssnat på deras helt felfria bakkatalog så det är med viss bävan jag slår på winampen (ja, jag fulade ner den här. Jag var så nyfiken).

Det måste vara en rehearsalinspelning eller en portainspelning från replokalen med relativt bra ljud. Trist att John Brannon skriker som en illbatting istället för den krossande sång man är van vid, och det flamsas lite här och där vilket stärker min tanke om att det är en rehearsal. Potentialen finns helt klart men nu har jag bara lyssnat en gång, om än mer koncentrerat än jag ägnat nån skiva de senaste åren. Av nån anledning tänkte jag på 7 Seconds i andra låten och influenserna från 70-talshjältarna från hemstaden märks i första låten. I Got A Right finns även den med och det är ju en jävligt tacksam cover att göra för ett hardcoreband.

Inte besviken, men heller inte överväldigad. Jag tror att det skulle kunna bli bra med en riktig studioinspelning och att Brannon sjöng med den röst man är van vid, men nu får man ta det för vad det är och vara nöjd med det. Vi får se om låtarna växer på mig efter åka-till-jobbet-bahandlingen i ipoden.

Taang! har släppt skivan och den har förärats med årets fulaste omslag. Återpressen på deras första sjua har en TECKNAD version av originalomslaget. Blasphmey I tell you!

Hittade även det här när jag googeliserade lite:

On the plus side, a 100 song box set containing more 1984 recordings as well as alternate studio and live versions of their more well known material is in the works and my hope is that the rest of what will be unearthed will be more enjoyable than this.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar