tisdag 16 februari 2010

Regulations - To Be Me LPEn Circle Jerks-minnande bit öppnar Regulations andra LP för att ca femtio sekunder senare lämna väg för skivans allra starkaste låt, Baghdad Beach Party. Och vilken jävla låt! Refrängen sätter sig som en blodigel i skallen och man går runt och maler den om och om igen med ett leende på läpparna.
Och så där fortsätter det skivan igenom, hit efter hit av amerikansk västkustshardcorepunk radas upp. In The Shadow Of The Mall, Problem Solved, 1-2-3-4, Don´t Bother Me osv. Till och med den monotona och till en början lite sega To Be Me fyller sin funktion till fullo med Flipperinfluenser och psykotiskt uppseende. En rakt igenom jävligt bra skiva är inte ofta man springer på i dessa dagar.

Det var länge sen Regulations släppte ifrån sig en så här komplett och genombra skiva. Inte sen Destroy EPn har det låtit så här bra om bandet och jag känner nu att jag längtat, och innerst inne även vetat att de hade så här bra material inom sig.
Det är inte ofta det händer att jag går igång så här mycket på en skiva nuförtiden men den här rackarn greppade tag i mig rätt omgående och lär inte släppa taget än på ett tag. Ska jag säga något negativt så gillar jag inte när låtar återinspelas
från tidigare utgåvor (Different Needs), men ärligt talat så skiter jag i det för låtjäveln är ju bra. Fortsätt i den här stilen.

1 kommentar:

  1. Tror jag får hem vinylen med screenprintat gulaktig omslag i veckan. Blir recension på plattan sen, då jag än så länge bara suttit inne med mp3:orna och sådant kan man ju inte lyssna på. ;)

    SvaraRadera