fredag 30 december 2011

2011 års musikaliska njutningar

Slängde ihop en lista med musik som i mitt tycke stått ut lite extra. Som vanligt ingen direkt ordning förutom att skivan överst varit absolut bäst. Vissa skivor har jag heller inte hunnit höra men då finns det andra släpp med dem på listan.

Nytt för i år är att jag gjorde en liten download så att folk kan lyssna direkt om de blir peppade på nåt av släppen. Vill nåt bolag/band bli borttaget från samligen så är det bara att maila. Nighstick Justice Best of 2011

Night Birds - The Other Side Of Darkness LP (Grave Mistake), Midnight Movies EP (No Way)

Night Birds slog till mig som en pungsmäll över hakan i år. Den perfekta mixen av västkusthardcore som Dead Kennedys, Agent Orange, D.I. och Adolescents fast från andra sidan landet. Total briljans på alla sätt. Melodier som sitter direkt.

Commitment Crew - Rock Against Cretins EP (Instigate)

Dessa grabbar la av i våras och än en gångs dags att applådera ett band som vet när de ligger på topp och även slutar där. Negative Approach/oi!/Boston hardcore i en fantastisk blandning. Inte olikt 86 Mentality alltså.

Dr. Living Dead! - Self Titled LP (High Roller)

Crossover med grava Anthrax- och Suicidal Tendencies-influenser. Lägg till en jävla massa hardcore i blandningen och du har ett sjujävla ös!

Omegas - Blasts of Lunacy LP (Parts Unknown)


New York hardcore från Montreal? Mycket riktigt, men inte direkt det folk associerar nuförtiden med NYHC utan mer som det lät på samlingen New York Thrash från 82. Osnuten sång och jävligt sköna riff. Det hann komma ännu en EP på Painkiller som jag inte hunnit lyssna på än.

Trench Rot - Demo

Medlemmar från Tipper´s Gore fast här ungefär tolvtusen gånger bättre. Låter lite som Knife Fight gjorde på deras Crisis-EP. Det vill säga amerikansk hardcore med Dischargeinfluens. En EP är släppt men inte hört den än.

Infernöh - Demo (Distort The World)

Råpunk från Malmö med medlemmar från andra band. Vilka är helt oviktigt eftersom musik alltid går i första hand. Inferno är en total brottarhit! Hört rykten om att en LP är på gång.

Krömosom - 8 Tracks 12" (D-Takt & Råpunk)

Ännu mer råpunk, denna gång från Australien. Distat och jävligt. Sången/sångupplägget påminner en del om Skitslickers och sydamerikanska band och det är ju fan inte fel.

Major Damage - Self Titled EP (Way Back When/Even Worse)


Brandon Ferrell´s nya enmansband som nu verkar blivit ett komplett band. New York/Boston hardcore i den gamla skolan. Brandon är en mästare på att göra katschiga låtar.

Nihilist - Carnal Leftovers LP+7" (Southern Lord)

Svensk Death Metals födelse återsläppt på en helt fantastisk LP. Inkluderar även Entombed´s demo som EP.

Dead Language - Self Titled (Iron Lung)

Folk från Iron Lung släpper en LP med Andy Beattie (No Comment). Ni hör ju själva att det inte kan gå fel.

Systematic Death - Systema-8 EP (Way Back When/Even Worse)


Japanskt gammalt band som började veva igen för några år sen och det låter som om tiden stått still. Burning Spirits hardcore med de fantastiska riffen man är van vid.

Svart Framtid - 1984 EP (Voltage)

Klassiker återsläppt. Troligtvis det bästa Norge producerat i hardcoreväg.

Scapegoat - Self Titled LP (Painkiller)

Influenserna från Crossed Out, Infest och No Comment står som spön i backen på den här skivan. 20 låtar utan andningspaus förutom när du stapplar fram och byter sida. Totalt rens! Finns många band som försöker sig på den här musikstilen men få lyckas. Scapegoat är ett av få som klarar det galant.

Mordbrand - Necropsychotic CD (Deathgasm)

Per Boder (God Macabre) är tillbaka med sin fantastiska stämma. Döds med en del punk inblandat toppat med en av världens bästa Death Metal-röster.

Undergång - The Mother of Armageddon LP (Monument/Green Menace)

Crossover som bara fan från Uppsala. LPn hann precis komma ut innan årets slut men jag har haft förmånen att kunna njuta av den under hösten. Fantastisk skivomslag dessutom.

Ursut - Dårarnas Paradis LP (La Familia)


Ännu en skiva som precis hann komma ut innan årets slut. Folk från Kontrovers och Project Hopeless och i mina öron låter detta en hel del Kontrovers.

U.X. Vileheads - Hardcore XI LP (Adult Crash)

Veteranhardcore från Umeå. Borgar för kvalitet redan där. Har gått från klarhet till klarhet och den här LPn är briljant från början till slut.

Bastard - Controled In The Frame EP (540)

Topp tio-band får sin EP återsläppt. Får hoppas för andras skull att detta japanska underverks LP också återsläpps.

Demonical - Death Infernal LP (Cyclone Empire)

Helt vanlig svensk death metal. Inget nytt under solen, men med den där ack så viktiga känslan som kan göra även det enklaste och vanligaste till något jävligt bra.

Vacant State - Fill The Void LP (Deranged)

Samma sorts HC som 86 Mentality och Commitment Crew. Deras tidigare EP´s har inte riktigt kommit ända fram men här får de till det med råge.

Soul Swallower - Devoured LP (Painkiller)

Svårförklarad skiva med hardcore och metal i en salig blandning. Rå och jävlig, karg och pissförbannad.

Miasmal - Self Titled LP (Me Saco Un Ojo)


Old school döds från Göteborg med punkare i sättningen. Brukar oftast bli bra då.

Void - Sessions 1981-83 LP (Dischord)


Sjukt bra band får sina demos och outtakes släppta. Kaotiskt och makalöst bra.

Bastard Priest - Ghouls Of The Endless Night LP (Blood Harvest)

Första riktiga fullängdaren eftersom första LPn var ett hopkok med demon och nya låtar. Enormous Thunder Of The End är en av årets bästa låtar. Fantastisk hardcoredöds.

Antichrist - Forbidden World LP (High Roller)


Speed/thrash metal från Växjö som levererar en riktigt bra LP efter två demos. Sköna riff och desperat sång.

torsdag 8 december 2011

Dagens tips: NASA Space Universe




Ett band föralla som insett storheten i de två första Die Kreuzen-skivorna. Och vem fan har inte det kan man fråga sig? Märkligt namn och spexiga låttitlar men en sjujävla LP har ni om ni kollar upp "Across The Wounded Galaxies". Desperat sång och basen som drivande instrument med gitarren lurkande i sin egen lilla värld. Dessa kaliforniska herrar har släppt två sjuor innan denna LP men jag har inte hört dem än. Antar att det är mer av samma härliga galenskaper.

LPn köper man här om man är lagd åt det hållet: Shogun

Annars har de en facebooksida om man vill glosa in den: NASA Space Universe Facebook